Alueelle saapuminen ja ajoneuvojen paikoitus

Julkaisemme lähiaikoina karttakuvat paikoitusalueista ja tarkennamme ohjeita.

 

Saapuminen omalla autolla

Kätevin tapa saapua näytökseen omalla autolla on ajaa auto etäparkkiin. Etäparkkipaikat ovat Killerillä, Tiituspohjassa ja Hirvaskankaalla ABC:n yhteydessä. Parkkeeraus etäparkkipaikoilla on ilmaista, samoin kuljetukset lentonäytökseen. Tikkakosken Ilmavoimamuseon pihassa on myös etäparkkialue bussikuljetuksineen, joka on ensisijaisesti tarkoitettu lähialueen asukkaille.

Näytösalueen välittömässä läheisyydessä, rullaustiellä on noin 1300 auton lähiparkkipaikka, jossa auton parkkimaksu on 10€. Lähimpänä sisäänkäyntiä on paikat vammaisen pysäköintiluvalla varustetuille autoille, joiden parkkeeraus on ilmainen.

 

Saapuminen junalla ja kulkuyhteydet kaupungista

Junalla saapuville ja kaupungista tuleville on järjestetty ilmainen bussikuljetus Matkakeskuksesta lentonäytökseen.

 

Saapuminen lentokoneella

Lentokentälle saapuu normaalit reittilennot.

Omalla lentokoneella saapuville tullaan julkaisemaan erillinen ohjeistus. Jo tässä vaiheessa kannattaa huomioida, että saapumisaikatauluissa tulee olemaan rajoituksia eikä saapuminen lentonäytöksen aikana ole mahdollista.

 

Saapuminen moottoripyörällä

Moottoripyörien parkkialue on lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Moottoripyörien paikoitus on ilmainen. Tarkemmat tiedot ajo-ohjeineen julkaistaan karttakuvien julkaisun yhteydessä.

 

Saapuminen polkupyörällä

Ohjeet polkupyöräilijöille julkaistaan myöhemmin karttakuvien julkaisun yhteydessä.

 

Bussit etäparkeista ja kaupungista

Kaikki kaupungista ja etäparkkipaikoilta tulevat bussit tuovat matkustajat Jyväskylän lentoasemalle. Kävelymatka näytösalueelle on noin 100 metriä. Liikuntarajoitteisille on esteetön reitti alueelle. Näytöksestä poistuminen tapahtuu tulopaikan vierestä lentoaseman edestä. Kaupunkiin ja etäparkkeihin lähtevillä busseilla on omat lähtölaiturinsa.

Kaikilla kaupungista ja etäparkkipaikoilta tulevilla asiakkailla tulee olla hankittuna liput ennen bussiin nousua. Lippuja myydään kyseisillä paikoilla mutta voit ostaa liput jo etukäteen Ticketmasterin sivuilta. Bussien liikennöintiaikataulu julkaistaan noin viikkoa ennen tapahtumaa. Vuorovälit ovat ruuhka-aikana 3-5 minuuttia, muulloin noin 10 minuuttia.

Kaikissa maksupisteissä maksun voi suorittaa käteisellä tai pankkikortilla.

 

Tilausajobussit

Tilausajobussien paikoitus on lentoaseman välittömässä läheisyydessä. Alueelle ajetaan aivan Jyväskylän lentoaseman vierestä, josta on opasteet alueelle.  Tilausajobussien paikoitusalueelta on oma sisäänkäyti näytösalueelle. Bussien paikoitus on suunniteltu siten, että matkustajien poistuminen ja paluu autolle tapahtuu siitä paikasta, mihin bussi on parkkeerattu. Bussien paikoitus on ilmainen.